TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Eén aandeel Facebook nu 200 dollar waard

Beleggen in techbedrijven gaat nog eens heel groot worden

Tags:

Het privacyschandaal bij Facebook staat nog bij iedereen in het geheugen gegrift, maar woensdag bereikte het in opspraak geraakte technologiebedrijf een mijlpaal op de beurs in New York. Het aandeel was voor het eerst meer dan 200 dollar waard.

Techbedrijven profiteerden op de beurs van het feit dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China grotendeels aan de sector voorbij lijkt te gaan. Veel beleggers staken daarom hun geld in bedrijven als Facebook, Amazon of Netflix.

Een aandeel Facebook was voor half maart naar buiten kwam dat data-analysebedrijf Cambridge Analytica zonder toestemming van gebruikers de hand legde op gegevens van zo’n 87 miljoen Facebookgebruikers ongeveer 180 dollar waard. In de weken daarna kreeg het bedrijf een tik op de beurs met een waarde van iets boven de 150 dollar als dieptepunt. In de tweede week van mei was de dip al uitgepoetst op de beurs.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.