Doneer aan TPO
 

Hoogste baas van Audi gearresteerd vanwege dieselschandaal

CEO Rupert Stadler aangehouden uit vrees voor knoeien met bewijsmateriaal

Door: , 11:52, 18 juni 2018

CEO Rupert Stadler aangehouden uit vrees voor knoeien met bewijsmateriaal

Topman Rupert Stadler van het Duitse automerk Audi is maandag gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels. Dat maakte moederbedrijf Volkswagen bekend.

De arrestatie werd gedaan uit vrees dat hij met bewijsmateriaal kan knoeien. Onlangs werd al bekend dat Stadler en een medebestuurder als verdachte zijn aangemerkt in het dieselschandaal. De huizen van de twee werden doorzocht. Stadler werd door meerdere ingenieurs van betrokkenheid beschuldigd. Er zitten al twee oud-managers van Audi vast in afwachting van hun rechtszaak. Verschillende Audi-kantoren werden in mei voor de derde keer binnengevallen.

Volkswagen wordt al door autoriteiten achternagezeten sinds het sjoemeldieselschandaal in de Verenigde Staten in september 2015 aan het licht kwam. Het bedrijf heeft ruim 25 miljard euro apart gezet voor boetes, schikkingen en andere kosten. Onder de auto’s die waren uitgerust met software om de uitstoot te manipuleren behoorden ook Audi’s.

Begin deze maand meldden ingewijden aan Der Spiegel dat Stadler op korte termijn de laan uitgestuurd zou worden vanwege het schandaal. Hij staat sinds 2007 aan het hoofd van Audi.

ANP

 
ingezonden mededeling

Gratis product om je verslaafd te krijgen

Hallo, wij van Dealert.nl zijn dolblij met onze monsteradvertentiedeal met TPO! Daarom een gratis creditcardtool voor alle TPO-lezers! Hier!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]ne.nl. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace