TPOok!

 
avatar
   
Business

Hoogste baas van Audi gearresteerd vanwege dieselschandaal

CEO Rupert Stadler aangehouden uit vrees voor knoeien met bewijsmateriaal

Topman Rupert Stadler van het Duitse automerk Audi is maandag gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels. Dat maakte moederbedrijf Volkswagen bekend.

De arrestatie werd gedaan uit vrees dat hij met bewijsmateriaal kan knoeien. Onlangs werd al bekend dat Stadler en een medebestuurder als verdachte zijn aangemerkt in het dieselschandaal. De huizen van de twee werden doorzocht. Stadler werd door meerdere ingenieurs van betrokkenheid beschuldigd. Er zitten al twee oud-managers van Audi vast in afwachting van hun rechtszaak. Verschillende Audi-kantoren werden in mei voor de derde keer binnengevallen.

Volkswagen wordt al door autoriteiten achternagezeten sinds het sjoemeldieselschandaal in de Verenigde Staten in september 2015 aan het licht kwam. Het bedrijf heeft ruim 25 miljard euro apart gezet voor boetes, schikkingen en andere kosten. Onder de auto’s die waren uitgerust met software om de uitstoot te manipuleren behoorden ook Audi’s.

Begin deze maand meldden ingewijden aan Der Spiegel dat Stadler op korte termijn de laan uitgestuurd zou worden vanwege het schandaal. Hij staat sinds 2007 aan het hoofd van Audi.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.