Doneer aan TPO
 

Succesvolle on-demand film- en seriegrootgrutters Netflix & Videoland nog succesvoller

Netflix en Videoland: wat de NPO niét kan, kunnen zij wél

Door: , 14:20, 15 juni 2018

Netflix en Videoland: wat de NPO niét kan, kunnen zij wél

Terwijl het aantal traditionele tv-aansluitingen terecht afneemt, groeit het aantal klanten van Netflix en Videoland steeds verder. Dagelijks kijken Nederlanders gemiddeld 28 minuten naar dit soort diensten, meldt marktonderzoeker Telecompaper in een onderzoek naar kijkgedrag.

Inmiddels heeft 35 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Netflix, onder de 20-30 jarigen is dit zelfs 65 procent. Ook Videoland laat grote groeicijfers zien. Op dit moment heeft 6 procent van de huishoudens toegang tot deze dienst van RTL.

Voor video-on-demand (VOD) – tegen betaling films of series bekijken – is de televisie het populairst. Meer dan 80 procent zegt hiervoor het grote tv-scherm in de woonkamer te gebruiken. Tussen de 30 en 34 procent kijkt ook VOD op de laptop, tablet of smartphone.

Abonnementen op sportkanalen groeien in populariteit. 12 procent van de Nederlanders heeft toegang tot FOX Sports Eredivisie en nog eens 5 procent kijkt naar Ziggo Sport Totaal.

De verschillende providers bieden steeds vaker combinatie-abonnementen aan waarbij het afnemen van televisie, internet en een mobielabonnement wordt beloond met een gratis sportzender. Hierdoor is het klantenbestand van FOX in drie jaar tijd met 55 procent gegroeid.

De gegevens in het rapport van de marktonderzoeker zijn afkomstig van een panel waarin elk kwartaal 10.000 consumenten worden ondervraagd.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace