Doneer aan TPO
 

Aandelenpakket Adyen van Mabel 160 miljoen euro waard

Prinses cashte al 43 miljoen euro

Door: , 16:39, 13 juni 2018

Prinses cashte al 43 miljoen euro

Prinses Mabel spint garen bij de enorme koersstijging op de eerste handelsdag van betalingsdienstverlener Adyen. Het aandeel ging voor een introductieprijs van 240 euro naar het Damrak en stond tegen 14.00 uur op bijna 440 euro.

Prinses Mabel van Oranje heeft een flink pakket aandelen van Adyen in bezit en verkocht vlak voor de beursgang ook een deel van de 545.981 aandelen, wat haar 43 miljoen euro opleverde. Nu de koers van het aandeel explosief is gestegen aan het Damrak is het resterende aandelenpakket van Mabel meer dan 160 miljoen euro waard.

Het aandelenpakket dat medeoprichter Arnout Schuijff nog in handen heeft, was bij de aandelenkoers van woensdagmiddag meer dan 819 miljoen euro waard. De bestuurder en eindverantwoordelijke voor de techniek verkocht voor 62 miljoen euro aan aandelen. Het belang van zijn medebestuurslid, topman Pieter van der Does, was ruim 614 miljoen euro waard. Van der Does verkocht vlak voor de beursgang aandelen ter waarde van een kleine 41 miljoen euro.

De beursgang van het fintechbedrijf Adyen is de grootste techbeursgang in Europa van het jaar. Adyen verwerkt betalingen voor grote binnen- en buitenlandse klanten als de Bijenkorf, Uber, Netflix en Spotify. Mabel, de weduwe van de in 2013 overleden prins Friso, behoort tot de vroege investeerders.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace