TPOok!

 
Marketing

Is detoxen eigenlijk wel gezond?

Hoe je op een verantwoorde manier kunt detoxen

Tags:

Hoe gezond is ons lichaam eigenlijk als we blootgesteld worden aan uitlaatgassen, sigarettenrook, voeding met kunstmatige geur- en smaakstoffen en alcohol? We hebben uiteraard een lever, galblaas en nieren om ons lichaam te ontgiften maar kunnen die het geweld van het moderne leven wel aan? Voeding zit vol met kunstmatige ingrediënten en we ademen vaak vervuilde lucht in als we niet ook nog eens roken.

Detox

Soms kan het geen kwaad om die arme organen eens een handje te helpen door een zogenaamde detox te doen. Nu was het de laatste jaren vrij populair om dat te doen door een periode alleen maar ‘gezonde’ sapjes te drinken en verder niets te eten. Aan deze methode kleven echter heel veel nadelen aangezien het lichaam op die manier een hoop voedingsstoffen misloopt. Daarnaast raken de darmen van slag omdat de darmflora verstoord raakt.

Wat een minder rigoureuze en gezondere aanpak is, is het niet consumeren van producten die stoffen bevatten die de lever, galblaas en nieren het meest belasten. Stoppen met roken zou de eerste stap moeten zijn als iemand dat doet. Daarnaast moeten suikers en zouten en veel vet vermeden worden alsmede vlees, kant-en-klaar maaltijden en voeding met veel conserveringsmiddelen. Het wordt aangeraden om ook zo’n twee liter water per dag te drinken.

Discipline

Om de lever en de galblaas een handje te helpen kan het zin hebben hier een supplement voor in te nemen. Zo’n suplement bevat plantaardige ingrediënten die de lever, galblaas en nieren helpen om schadelijke stoffen af te voeren. Wat ook helpt is een goede nachtrust, weinig stress, genoeg ontspanning en elke dag voldoende lichaamsbeweging.

Eigenlijk komt het er dus vooral op neer om datgene te doen waarvan iedereen weet dat het gezond is. Dat is dan ook de grootste uitdaging, het opbrengen van voldoende discipline om gezonde keuzes te maken tijdens de ontgifting. Maar wie weet voelt het wel heel erg goed en raakt u geïnspireerd om bepaalde keuzes voortaan blijvend anders te maken.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.