TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Brussel wil graag 950 miljoen euro van u voor ‘betere samenwerking douanediensten’

Is slechts 'minimale kostprijs', aldus Brussel zelf

Om sneller gevaarlijke en nagemaakte spullen op te sporen, moeten de douanediensten in de EU meer en beter samenwerken. EU-commissaris Pierre Moscovici (belastingen en douane) vraagt de EU-landen daarom de komende jaren 950 miljoen euro te steken in programma’s om de samenwerking te verbeteren.

Vorig jaar werden 2,7 miljoen stuks ammunitie aan de grenzen onderschept en 188.000 explosieven. Die stromen foute goederen kunnen door het efficiënt uitwisselen van gegevens en informatie tussen de autoriteiten omlaag, denkt de Europese Commissie. Dat is in het belang van zowel burger als bedrijfsleven, aldus Moscovici en kan “tegen een minimale kostprijs’’ van 0,07 procent op de door Brussel voorgestelde meerjarenbegroting van 1300 miljard euro voor de periode 2021 tot en met 2027.

Ook de nationale belastingdiensten hebben meer en beter aan elkaar gekoppelde IT-systemen nodig bij het innen van belasting en in de strijd tegen fraude en belastingontwijking en – ontduiking. Daarvoor wil Brussel 270 miljoen euro op de begroting zetten. De EU-landen lopen nu jaarlijks bijvoorbeeld zo’n totaal 50 miljard euro mis door btw-fraude.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.