Doneer aan TPO
 

Brussel wil graag 950 miljoen euro van u voor ‘betere samenwerking douanediensten’

Is slechts 'minimale kostprijs', aldus Brussel zelf

Door: , 14:06, 08 juni 2018

Is slechts 'minimale kostprijs', aldus Brussel zelf

Om sneller gevaarlijke en nagemaakte spullen op te sporen, moeten de douanediensten in de EU meer en beter samenwerken. EU-commissaris Pierre Moscovici (belastingen en douane) vraagt de EU-landen daarom de komende jaren 950 miljoen euro te steken in programma’s om de samenwerking te verbeteren.

Vorig jaar werden 2,7 miljoen stuks ammunitie aan de grenzen onderschept en 188.000 explosieven. Die stromen foute goederen kunnen door het efficiënt uitwisselen van gegevens en informatie tussen de autoriteiten omlaag, denkt de Europese Commissie. Dat is in het belang van zowel burger als bedrijfsleven, aldus Moscovici en kan “tegen een minimale kostprijs’’ van 0,07 procent op de door Brussel voorgestelde meerjarenbegroting van 1300 miljard euro voor de periode 2021 tot en met 2027.

Ook de nationale belastingdiensten hebben meer en beter aan elkaar gekoppelde IT-systemen nodig bij het innen van belasting en in de strijd tegen fraude en belastingontwijking en – ontduiking. Daarvoor wil Brussel 270 miljoen euro op de begroting zetten. De EU-landen lopen nu jaarlijks bijvoorbeeld zo’n totaal 50 miljard euro mis door btw-fraude.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace