TPOok!

 
avatar
   
MKB

Databases met klanteninfo websites mkb massaal slecht beveiligd

25 procent websites mkb heeft achterdeur wagenwijd open staan

Tags:

Van de naar schatting ruim 500.000 websites van het midden- en kleinbedrijf (mkb) die privacygevoelige informatie verwerken, is driekwart kwetsbaar voor digitale inbraak, meldt De Volkskrant.

Een op de vier websites in die kwetsbare groep loopt zelfs risico dat kwaadwillenden rechtstreeks toegang krijgen tot de database met klantgegevens. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd op verzoek van de krant naar aanleiding van de nieuwe, scherpere Europese privacywet AVG die afgelopen vrijdag van kracht werd.

Deze AVG vergroot de druk op instellingen om gegevens adequaat te beveiligen. ‘De beveiliging in deze sector is volstrekt onvoldoende’, zegt Lokke Moerel, hoogleraar Global ICT Law aan de universiteit van Tilburg en lid van de Cyber Security Raad, een onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet. ‘Ook kleinere bedrijven hebben databases met soms heel gevoelige persoonsgegevens.’

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.