TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

PWC: ‘Laaggeletterden’ lopen door achterstand 572 euro miljoen mis’

Minder inkomsten uit werk

Het onvermogen van mensen om goed te kunnen lezen, schrijven en/of rekenen, resulteert in minder inkomsten uit werk. Jaarlijks lopen laaggeletterden dan ook 572 miljoen euro aan inkomsten mis, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven.

Mensen die laaggeletterd zijn hebben minder kans op de arbeidsmarkt en zijn vaker werkloos. Hierdoor hebben ze een lager inkomen dan wanneer ze zouden werken. Als laaggeletterden wel een baan hebben, verdienen ze minder.

De totale maatschappelijke kosten voor laaggeletterdheid wordt door PwC becijferd op 1,13 miljard euro per jaar. Dit komt mede doordat laaggeletterden vaker hogere zorgkosten hebben, als gevolg van een ongezonde levensstijl en chronische ziekten. Ook hebben ze een grotere kans op het verkeerd gebruik van medicatie.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.