TPOok!

 
avatar
   
Business

Horeca klaagt over oneerlijke concurrentie van buurthuizen, schouwburgen en sportkantines

Brancheorganisatie wil actie van gemeenten en Tweede Kamer

Tags:

Horecaondernemers klagen nog steeds over oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde instellingen, zoals buurthuizen, schouwburgen en sportkantines. Volgens onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben restaurants, cafés en cateraars daar steeds vaker last van. De brancheorganisatie roept gemeenten en de Tweede Kamer daarom op om maatregelen te nemen.

Meer dan vier op de vijf van de ruim 1100 ondervraagde horecaondernemers voelden zich gedupeerd. Sportkantines en buurthuizen worden als het grootste probleem gezien. Daar vieren mensen soms verjaardagsfeesten en bruiloften, terwijl dat niet zou mogen.

Schouwburgen, filmhuizen en poppodia exploiteren daarnaast wel eens een restaurant met overheidsgeld. Dat is tegen het zere been van KHN, die stelt dat zo de regels worden ontdoken. Ook zijn er veel klachten over thuiskoks die gebruikmaken van platforms als ShareDnD en particulieren die hun woning commercieel verhuren via bijvoorbeeld Airbnb. Zuipketen, waar zonder enige vergunning alcohol wordt verstrekt, snoepen eveneens omzet van de café’s af.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.