TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Heineken belooft beterschap na onthullingen over misstanden in Afrika

Promotiemeisjes slachtoffer van seksueel wangedrag

Heineken belooft meer te gaan doen tegen misstanden die promotiemedewerksters in Afrikaanse landen aan den lijve ondervinden. De bierbrouwer erkent na een verhaal in NRC Handelsblad dat seksuele intimidatie ‘meer aandacht verdient dan het de afgelopen jaren van ons en andere belanghebbenden heeft gekregen’.

Lees ook –Bier voor Afrika, een ontluisterend boek over Heineken

Olivier van Beemen onderzocht de activiteiten van Heineken in Afrika en schreef daar een boek over. In het NRC-artikel meldt hij dat veel promotiemeisjes die bier aan de man brengen te maken hebben met seksueel wangedrag en dat hun werkgevers daar nauwelijks iets tegen ondernemen – of er zelfs aan meedoen. Een deel van de promotiemedewerksters is tegelijk prostituee.

Heineken laat in een reactie weten dat deze praktijken ‘volledig indruisen tegen waar we als bedrijf voor staan’. De brouwer wijst er wel op dat de meisjes in dienst zijn van externe bureaus. Dat maakt controle moeilijker. “We kunnen echter simpelweg niet toelaten dat bier-promoters tijdens hun werk worden geconfronteerd met ongewenste intimiteiten en misbruik of met prostitutie te maken krijgen.”

Lees ook

NRC – Promotiemeisjes van Heineken verkopen bier met hun lichaam

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.