TPOok!

 
avatar
   
Ondernemen & zzp

Werkgevers zitten totaal niet te wachten op door werkgevers betaalde extra pappadagen

Het linkse paradijs in de praktijk: 215 miljoen euro per jaar extra kosten, ook voor kleine bedrijven

Tags:

Werkgevers zien niets in de huidige plannen van het kabinet voor extra partnerschapsverlof. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen niet dat werkgevers opdraaien voor de kosten en vragen minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees de plannen aan te passen.

Partners van zwangere vrouwen hebben nu recht op twee dagen doorbetaald verlof. Dat zouden er in het plan vijf worden. Daarnaast kunnen partners dan in het eerste halfjaar na de geboorte tegen 70 procent van hun loon aanvullend kraamverlof opnemen.

Volgens de belangenorganisaties komen de extra lasten neer op in totaal 215 miljoen euro per jaar. Vooral kleinere bedrijven zouden zwaar worden getroffen.

De werkgeversorganisaties zeggen wel voorstander te zijn van verruiming van de verlofregelingen. Het kan alleen “slimmer en beter” dan met het wetsvoorstel, zeggen ze. Ze verwijzen naar een voorstel van de Sociaal-Economische Raad (SER). Daarin draagt de overheid de kosten en zijn verschillende regelingen versimpeld en samengevoegd.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.