TPOok!

 
avatar
   
Economie

Hoofdkantoor Unilever naar Rotterdam

Unilever beraadde zich op duale structuur sinds Kraft Heinz vorig jaar een vijandige overname poogde

Tags:

Unilever maakt donderdag bekend dat het Rotterdam kiest als locatie voor zijn hoofdkantoor. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden.

Het Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenbedrijf heeft nu nog twee hoofdkantoren, in Londen en Rotterdam. De toezichtsraden van de Britse en de Nederlandse onderdelen zouden woensdagmiddag bijeen zijn om de knoop door te hakken.

Vijandige overname

Unilever beraadde zich op zijn duale structuur sinds het bedrijf vorig jaar een vijandige overname door branchegenoot Kraft Heinz afweerde. Het tweede hoofdkantoor wordt nu onder meer uit kostenoverwegingen aan de kant geschoven. Verder zouden de mogelijkheden die Nederland heeft om een beschermingsconstructie in te bouwen tegen overnames een belangrijke rol hebben gespeeld bij de keuze voor Rotterdam.

Geruchten dat Unilever voor Rotterdam zou kiezen, deden al langer de ronde. De afgelopen dagen werden berichten dat er nog deze week een besluit komt al steeds sterker. Unilever houdt het er officieel nog altijd op dat een beslissing voor het einde van de maand valt.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.