TPOok!

 
avatar
   
Economie

Hans Hoogervorst en Nout Wellink maken burgers bang, dreigen met nieuwe financiële crisis

Allemaal schuld van centrale banken

Tags:

Beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden nemen veel te veel risico’s. De kiem voor een nieuwe financiële crisis wordt alweer gelegd, maar niemand weet precies hoe het gevaar zich zal manifesteren. Dat zeggen oud-toezichthouders Hans Hoogervorst en Nout Wellink in De Telegraaf. Beiden hebben een zeer onbehaaglijk gevoel bij de zeepbellen die ontstaan op de aandelenbeurzen en de vastgoedmarkten. Tegelijkertijd zijn de buffers van banken volgens hen veel te laag.

“Er ontstaan nieuwe risico’s zonder dat we voldoende kunnen inschatten wat potentiële effecten zijn”, zegt oud-centraal bankier Wellink. Hoogervorst, oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, verzucht: “Het is zo onverantwoord wat er gebeurt.”

Ze wijzen allebei naar de centrale banken die met hun lage rentes iedereen aanmoedigen geld te lenen. Het gevolg is dat er wereldwijd grote schulden worden opgebouwd. Hoogervorst:”De schulden zijn zo hoog als nog nooit in de wereldgeschiedenis is vertoond.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.