Doneer aan TPO
 

Bonusquotes bewijzen: Roland Kahn is een baas

'Sylvana Simons is boos, wij Joden kunnen nog om onszelf lachen, maar minderheid waar zij toe behoort kan dat niet'

Door: Bert Brussen, 21:14, 11 maart 2018

 

“Tien jaar geleden ben ik gescheiden van de moeder van mijn kinderen. We waren 24 jaar getrouwd, en groeiden uit elkaar. Daarna had ik een heftige relatie met Sylvana Simons. Bijzondere vrouw, maar ze was zo boos. Wij Joden kunnen nog om onszelf lachen, maar de minderheid waar zij toe behoort, kan dat niet. Vervolgens kreeg ik een heel jonge vrouw die meer geïnteresseerd was in Chanel-tassen – een van de pijnlijkste lessen uit mijn leven.

Het onderwijs leert onze jeugd dingen die ze al dertig jaar niet hoeven te weten. Het is volkomen verouderd en past niet meer in deze tijd. Waar het echt om draait, is hoe we met elkaar omgaan. Dat je mensen leert fatsoenlijk te zijn, dat je ze normen en waarden bijbrengt. Vroeger stonden we in de tram op voor mensen van mijn leeftijd, nu krijg je een klap op je bek als je vraagt of je mag zitten. En de rest staat als makke schapen toe te kijken.

Frits Bolkestein heeft heel lang geleden, toen Nederland nog echt geregeerd werd door socialisten, gewaarschuwd voor het te tolerante optreden tegen andere culturen die in Nederland kwamen en niet gewend waren om met zoveel vrijheid om te gaan. Dat vergt eigen verantwoordelijkheid. Als je ze dat niet bijbrengt, gaat het mis. In januari ben ik lid geworden van Forum voor Democratie, een partij die zich tenminste met wezenlijke zaken bezighoudt.

Onderwijzers durven in de klas niet meer les te geven over de Tweede Wereldoorlog, want dan krijgen ze van een of andere afstammeling van een Marokkaan de wind van voren. Dat is een soort lafheid die door de maatschappij gestimuleerd wordt. Denk je dat zo’n jongen er in Marokko mee wegkomt? Nee, dus daar hebben ze er geen last van.

Mijn kinderen hebben een Chinees-Indonesische moeder met een heel beschaafde papa en mama, dus ze hebben van alles wat meegekregen. Van mij het ondernemerschap, en die bescheidenheid en innerlijke kracht is hun Aziatische kant. Aziaten hebben ook een hoger IQ dan wij westerlingen, dat zie je aan de ontwikkeling van Azië. De komende eeuw wordt een Aziatische.”

 

‘Roland Kahn (Amsterdam, 1952) komt uit een Joodse textielfamilie. Hij richtte CoolCat op, is eigenaar van America Today en MS Mode. Kahn sloot zich in januari aan bij het Forum voor Democratie van Thierry Baudet’, aldus Trouw waarin ook dit interview met deze bazenuitspraken staan. (Roland Kahn deed eerder al de bazenuitspraak dat toenmalig minister Ploumen (PvdA) een ‘linkse kutminister’ is.)

Hup Roland Kahn, hup!

 


 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties