TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

ING Bank gaat jaarsalaris topman met 50 procent verhogen: slechts 3 miljoen euro, per jaar

Grote collectieve morele ophef in Volkskrant en NPO in 3, 2, 1...

Tags: ,

ING Bank gaat het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent verhogen, tot ruim 3 miljoen euro. Volgens de raad van commissarissen verdient de topman veel te weinig ten opzichte van zijn collega’s bij Europese ondernemingen van dezelfde omvang, zoals Volkswagen en Ahold Delhaize. “Hamers is eredivisie maar werd Jupiler League betaald”, zegt president-commissaris Jeroen van der Veer van ING in Het Financieele Dagblad.

De commissarissen van de bank worstelen volgens Van der Veer al jaren met de niet-marktconforme beloning van de CEO. “We hebben het telkens uitgesteld, maar nu besloten door te pakken en een grote stap te maken”, aldus Van der Veer die niet wil zeggen of Hamers om de loonsverhoging heeft gevraagd.

De manier waarop ING het salaris van zijn topman gaat verhogen is tamelijk uniek. Vanaf 2018 krijgt hij er jaarlijks extra aandelen bij ter hoogte van 50 procent van zijn vast salaris van 1,75 miljoen euro. Omdat er aan die uitkering geen prestatiedoelen zijn gekoppeld valt deze niet onder de bonusrestricties van 20 procent die in Nederland gelden voor financiële instellingen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.