TPOok!

 
Marketing

Verwen uw kind ook eens met nostalgisch en duurzaam houten speelgoed

Uw kroost heeft nog een heel leven om van wegwerpartikelen te genieten

Tags:

Kinderen groeien vandaag de dag op in een omgeving die sneller veranderd dan ooit. Het speelgoed van nu is over een paar maanden al uit de mode en de kans is groot dat kinderen er niet meer naar om kijken.

Precies datgene wat veel modern speelgoed mist is karakteristiek aan houten speelgoed. Het gaat lang mee, is minder milieubelastend, minder mode gevoelig en is veel mooier.

Zintuigen

Hoewel er veel verschillende soorten plastic zijn is veel van het materiaal dat gebruikt wordt om speelgoed te maken van lage kwaliteit. Het kan onaangenaam ruiken of voelen en na verloop van tijd vervormen en verkleuren.

Hiermee wordt het kind niet gestimuleerd om zintuigelijk waar te nemen tijdens het spelen en van het materiaal te genieten. Houten speelgoed voelt aangenaam en natuurlijk aan en heeft een aangename geur. Hout heeft ook een mooiere manier van slijten en krijgt extra karakter als er jarenlang mee gespeeld is.

Zo kan een kind ook de waarde van mooie producten leren waarderen en is de ervaring die wordt opgedaan belangrijker dan het krijgen en hebben van speelgoed

Stimuleert ontwikkeling van kinderen

Hoewel modern speelgoed zoals videogames een beroep doet op reactievermogen, strategisch denken en bij online games ook sociale vaardigheden is het op andere terreinen alles behalve stimulerend. De prikkels zijn vaak overweldigend en slepen het kind mee in een door anderen gecreëerde wereld.

Wat met name mist is het prikkelen van de fantasie van kinderen. Bij houten speelgoed moet het kind zelf een scenario bedenken, en kan het kind zelf interpreteren waar het speelgoed precies voor staat.

Ook bij het samenspelen met andere kinderen is het nodig dat de kinderen goed communiceren. Het houten speelgoed dicteert geen verhaal zoals veel plastic speelgoed of games. Het vraagt van het kind om zelf initiatieven te nemen, samen te werken, en ruimte te maken voor de ideeën van andere kinderen.

Duurzaam

Voor kinderen minder belangrijk maar voor de ouders des te meer is de milieubelastendheid van speelgoed. Niet alleen door de productie maar ook vanwege de hoge omloopsnelheid is modern (plastic) speelgoed vaak een aanslag op het milieu. Houten speelgoed van producenten als Janod heeft een FSC-keurmerk waardoor het hout gegarandeerd afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bovendien gaat houten speelgoed veel langer mee en kan het zelfs aan een volgende generatie worden doorgegeven.

Een bedrijf dat houten speelgoed een heel prominente plaats in het assortiment heeft gegeven is Lobbes. Zij zien speelgoed naast iets dat leuk is voor kinderen ook als een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Bij hen is daarom goed aangegeven bij welke leeftijd en ontwikkelingsfase van kinderen het speelgoed uit hun assortiment past.

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.