TPOok!

 
avatar
   
Business

Het kostte 12 jaar berichtjes sturen maar Twitter boekt voor het eerst winst

91,1 miljoen dollar schoon aan de haak

Tags:

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag zonder al te grote uitslagen geopend. Vooral Twitter staat in de schijnwerpers op Wall Street. Het technologiebedrijf verraste vriend en vijand door voor het eerst in zijn bijna twaalfjarige geschiedenis een echte kwartaalwinst te rapporteren.

Lees ook: Dit zijn volgens Vrij Nederland dé toonaangevende rechtse en linkse twitteraars

De omzet van Twitter was in de afgelopen periode 2 procent hoger dan een jaar eerder en kwam uit op 731,6 miljoen dollar (598,6 miljoen euro). De nettowinst bedroeg 91,1 miljoen dollar, tegen een verlies van meer dan 167 miljoen dollar een jaar eerder. De doelstelling van Twitter was om in 2017 ‘richting winstgevendheid’ te gaan.

De omzetstijging was te danken aan meer inkomsten uit advertenties. Bedrijven werden als gevolg van verbeteringen aan de app en meer videocontent overgehaald meer geld te besteden op het sociale netwerk.

Twittercensuur: Kritisch volgen van islamistische stromingen niet langer mogelijk

Topman Jack Dorsey probeert al enige tijd Twitter om te vormen van een simpele berichtendienst tot een plek waar mensen heen gaan om te zien wat er op dat moment gebeurt in de wereld. Hij sloot daarvoor samenwerkingsovereenkomsten met sportbonden en nieuwsbedrijven voor het livestreamen van evenementen. Dat moet ervoor zorgen dat gebruikers meer tijd op Twitter doorbrengen.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers zorgde wel voor een teleurstelling bij analisten. Dat bleef ongeveer gelijk, op 330 miljoen, terwijl de marktvorsers op een stijging hadden gerekend.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.