TPOok!

 
avatar
   
Business

Rotterdam gaat Airbnb aan banden leggen (terwijl daar niets aan de hand is)

1300 adressen, Amsterdam 18.000

Tags: ,

De gemeente Rotterdam wil de verhuur van woningen via websites als Airbnb en Wimdu aan banden leggen. Zo mag een huis maximaal zestig dagen per jaar worden verhuurd en mag een huis aan maximaal zes mensen tegelijk worden verhuurd. Er komt echter geen meldplicht voor verhuurders.

Dat staat in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders waarover de gemeenteraad volgende maand moet beslissen. Het college vindt een meldplicht niet nodig omdat er anders dan in Amsterdam nauwelijks sprake is van problematiek. Zo staan er op Airbnb maar 1300 Rotterdamse adressen, in Amsterdam gaat om 18.000 eenheden. Volgens het college zijn de nieuwe regels vooral bedoeld om problemen te voorkomen.

Rotterdam gaat wel net als Amsterdam afspraken maken met Airbnb over onder meer de afdracht van toeristenbelasting en het doorgeven van overlastgevers.

Woningen van corporaties mogen niet verhuurd worden in Rotterdam. Ook wil de gemeente het bedrijfsmatige verhuur van panden via Airbnb tegengaan met de eis dat de verhuurder ook hoofdbewoner moet zijn van het object.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.