TPOok!

 
avatar
   
Business

Reclamebureau WPP verbreekt band met Presidents Club Charity Dinner na beschuldigingen seksuele intimidatie

Gastvrouwen in minieme jurkjes, met bijpassend ondergoed en hoge hakken

Reclamereus WPP heeft de banden verbroken met de Presidents Club Charity Dinner, een jaarlijks liefdadigheidsevenement in Londen waar alleen mannen welkom zijn. Na het diner van vorige week lekten er beschuldigingen uit van seksuele intimidatie en misbruik van de gastvrouwen. Het goede doel (een ziekenhuis) heeft inmiddels gezegd de donaties terug te storten, meldt de BBC. Premier Theresa May werd ongemakkelijk toen ze de berichten las, zei haar woordvoerder.

“We stoppen onze verbintenis met dit evenement”, zei een woordvoerder van WPP nadat The Financial Times – via een undercover verslaggever – had geschreven over de wantoestanden tijdens het diner in het Londense Dorchester Hotel. Het internationale reclamebedrijf sponsorde altijd een tafel, ten bate van behoeftige kinderen, maar stopt daar nu mee.

Korte Rokjes

Volgens The Financial Times woonden 360 mannen uit zakenleven, politiek en financiële wereld de avond bij. Om hen te bedienen waren 130 gastvrouwen ingehuurd, die moesten komen opdagen in ‘minieme jurkjes, met bijpassend ondergoed en hoge hakken’. Op de afterparty zouden veel vrouwen zijn betast, lastig gevallen en gevraagd om seks. Politici en vrouwengroepen zijn erg boos.

De organisatie van het evenement heeft al ontsteld gereageerd en een onderzoek aangekondigd. Enkele bezoekers hebben laten weten dat ze niets hebben gemerkt ofwel meteen na het diner naar huis waren gegaan.

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.