TPOok!

 
avatar
   
Economie

Nieuwe toezichtregels op woningcorporaties is grote faal, inclusief falende ICT-systemen

Falende ICT-systemen bij overheidsorganisaties, de 21ste eeuw in Nederland ten voeten uit

Het nieuwe toezicht op de besteding van geld door woningcorporaties is te rigide en gaat mank aan een overdaad aan regels. Het beeld van een doorgeslagen toezicht komt naar voren uit een rondgang langs corporatiebestuurders, gesprekken met toezichthouders en informatie uit documenten, meldt Het Financieele Dagblad.

Nadat een parlementaire enquêtecommissie in 2014 een hard oordeel had geveld over de falende controle, kregen toezichthouders er nieuwe taken bij en kwam er in 2015 de nieuwe Autoriteit Woningcorporaties (Aw). Maar het proces zou beter zijn verlopen als zijn organisatie meer tijd had gehad om in haar rol te groeien, concludeert directeur Kees van Nieuwamerongen in de krant.

Zo faalden de IT-systemen bij de Aw, moest de top van Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) opstappen en klagen corporaties steen en been over de vele informatie die ze moeten aanleveren bij de toezichthouder.

Anp

Computer algemeen

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.