TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

U betaalt 130.000 euro belastinggeld aan nieuwjaarsrecepties van ministeries

Alleen bij Defensie (700 euro) en Financiën (2800 euro) zijn ze bescheiden zoals het hoort

De Haagse ministeries geven dit jaar iets meer uit aan hun nieuwjaarsrecepties dan vorig jaar. Bij Defensie (700 euro) en Financiën (2800 euro) moeten ambtenaren het doen met een kopje koffie en gebak, terwijl het ministerie van Volksgezondheid bijna twintig mille spendeert aan een feest, compleet met buffet en diskjockey.

Uit een rondvraag van het AD blijkt dat de ministeries in totaal 130.000 euro uitgeven om het nieuwe jaar in te luiden. Vorig jaar was dat nog 114.000 euro.

De bijeenkomsten zijn meestal op het ministerie zelf. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid had dinsdag de meeste aanloop: zo’n 800 medewerkers. Dat is met 25.000 euro gelijk de meest kostbare borrel.

Zes ministeries spenderen dit jaar méér aan hun nieuwjaarsreceptie dan vorig jaar: Justitie en Veiligheid (4100 euro meer), Algemene Zaken (200 euro meer), Buitenlandse Zaken (6400 euro meer), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (4500 euro meer), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (7100 euro meer), en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (14.700 euro meer).

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.