TPOok!

 
avatar
   
Economie

Huizenmarkt randstad nu ook voor doorstromer volledig op slot

Wonen in grote steden alleen nog weggelegd voor vermogenden en investeerders

Tags:

Na de starter krijgt ook de doorstromer steeds minder gemakkelijk een voet tussen de deur in de huizenmarkt in de Randstad. Zelfs woningbezitters die hun oude onderkomen met overwaarde verkopen, hebben lang niet altijd genoeg slagkracht meer om in een van de vier grote steden iets nieuws te vinden, stelt een woordvoerder van De Hypotheker. Die adviesketen publiceert dinsdag een pessimistisch stemmende analyse van de woningmarkt, melden De Telegraaf en het AD.

Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam zijn het terrein geworden van vermogende doorstromers en investeerders. “Alleen vermogende kopers met een overwaarde op hun huidige woning hebben speelruimte”, stelt De Hypotheker.

Wie geen of weinig eigen geld heeft, of nauwelijks overwaarde, is aangewezen op huizen in omliggende gemeenten als Amstelveen en Haarlem, en steeds meer óók op woningen in kleinere dorpen in de buurt van de grote steden. De adviesketen spreekt van een “steeds grotere splitsing tussen vermogende en minder vermogende huizenkopers”.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.