Doneer aan TPO
 

Deze gezelschapsspellen zijn eigenlijk te kwetsend om te spelen op Nieuwjaarsdag

Koop uw bordspel daarom nu, voordat het is verboden

Door: , 16:51, 28 december 2017

Koop uw bordspel daarom nu, voordat het is verboden

Oudejaarsavond betekent: oliebollen, van die appeldriehoeken die altijd extreem aanbranden en mislukken als je ze zelf maakt terwijl ze gewoon in elke supermarkt verkrijgbaar zijn, kijken/luisteren naar super-originele en nauwelijks voorspelbare grappen van onze zo extreem getalenteerde vaderlandse cabaretiers en natuurlijk bordspelletjes spelen.

Maar: zijn deze spelletjes nog wel van deze tijd? Kunnen deze populaire bordspelen de toets der De Correspondent de Volkskrant tijd nog wel doorstaan? Want als we, zoals we hebben geleerd in 2017, altijd rekening moeten houden met echt elke sneeuwvlok, drammende SJW op Twitter, millennial of een van de vele andere slachtoffers, is het dan niet de hoogste tijd voor eens en voor altijd korte metten te maken met kwetsende bordspellen waardoor elk jaar weer hele bevolkingsgroepen tegelijk worden beledigd, kinderen worden geïndoctrineerd, onherstelbare psychologische trauma’s in de hoofdjes van millennials worden aangericht en de Nederlandse tolerantie met dobbelsteenworpen tegelijk onderuit wordt geschoffeld?

Lijst

TPO maakte een lijst (een soort van twitterscreenshot) van bordspellen die eigenlijk verboden zouden moeten worden. Wij raden SJW’s en andere moraalterroristen aan een screenshot van deze lijst te maken en deze in het jaar 2018 heel vaak te retweeten, vooral als vrijwel al je twittervolgers toch al bestaan uit gelijkgestemden, want dat heeft dan pas echt heel veel zin.

Deze lijst van Te Verbieden Spelen zal ook worden aangeboden aan bekende hinderlijke actiegroepen als De Spellingdames, Negers Voor Minder Mens Erger Je Niet, GroenLinks, D66 Amsterdam en natuurlijk aan die halfgare idioot die zelfs al wordt gekwetst als hij niet wordt aangesproken met zij maar eenmaal aangesproken met zij toch weer is gekwetst omdat hij/zij niet wordt aangesproken met hij, ad infinitum.

Dood aan het kwetsende bordspel!

 

Te Verbieden Bordspellen:

1 Monopoly

Een bordspel over het maken van winst door het opkopen van complete straten, door het uitzetten van onschuldige gezinnen die dachten in een sociale huurwoning te pittoresk Arnhem/Ons Dorp te wonen en door nietsontziend in vastgoed te handelen en daardoor vooral de ongelijkheid en de kloof in een samenleving te vergroten. In wezen is Monopoly een minicursus ‘hoe word ik een grote dikke ik’ voor de allerkleinsten, door Donald Trump of Harry Mens persoonlijk bedachte propaganda.

Bovendien leert Monopoly juist de verkéérde waarden en normen: vrij parkeren (maar niets over fijnstof), ga naar de gevangenis (maar niets over begeleid verlof), nutsbedrijven in handen van particulieren (terwijl nutsbedrijven moeten worden genationaliseerd) en zelfs een prijs voor een ‘schoonheidswedstrijd’! Alsof het de bedoeling is de allerkleinsten aan te leren dat je ook qua uiterlijk beter mag zijn dan de ander en dus niet iedereen gelijk is. Alsof niet elke dag miljoenen lelijke dikke jaloerse feministes ook wel eens een keer op de cover van een wijvenblaadje zouden willen staan.

Monopoly, kortom, is een ‘gezelschapsspel’ waarmee vooral de Amerikaanse egoïstische manier van leven wordt aangeleerd, en de Amerikaanse manier van leven betekent natuurlijk alleen maar vrijheid ongelijkheid, een graaiende greed is good cultuur.

Conclusie: hoe eerder Monopoly wordt verboden hoe beter. Eigenlijk is het raar dát het nog niet is verboden!

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

2 Risk

De slogan zegt het al: ‘Wereldveroverend‘. Je reinste imperialisme/militarisme/kolonialisme/totalitarisme.

Niets is erger, niets veroorzaakt meer leed, niets maakt meer kapot dan oorlog maar wie Risk speelt leert vooral hoe leuk het is om miljoenen mensen over de kling te jagen en volkeren te onderdrukken, puur en alleen voor macht, landbezit en de kick van het uitroeien.

Terwijl het zo fantastische, vreedzame en zo perfect georganiseerde samenwerkingsverband EU, waar vrijwel iedereen vol passie achter staat, er de laatste 50 jaar in is geslaagd juist alle legers en soldaten en tanks en vliegtuigen en transporthelikopters en munitie en normaal werkende uitrusting voor special forces en ook elk draagvlak onder de bevolking voor het leger helemaal weg te saneren mag de jongere elke oudejaarsavond na oudejaarsavond weer leren dat legers te gek zijn, je beter tien legers op Kamtsjatska kunt zetten om Aziaten te onderdrukken dan zo’n laf driehoekje voor maar één leger en dat het ‘vernietigen van alle [kleur] legers’ een spelelement is in plaats van een eufemisme voor genocide en een nieuwe holocaust.

Waarbij dan ook nog eens door middel van diverse propagandasymbolische afbeeldingen als paard, kanon en soldaat met hoge bontmuts het idee wordt gecreëerd dat het voeren van bloedige oorlog een soort van romantisch dulce et decorum est, pro patria mori sneuvelen op het veld van eer en trots is terwijl lanciers op paarden chargeren en trommels met trompetten het prachtige strijdtoneel met kanonnen en musketten op een Napoleontisch slagveld inluiden. Niks over gifgas, atoombommen, hollow point kogels en jongeren die in een concertzaal bij elkaar worden gedreven om daar uit naam van religie te worden afgeslacht.

Conclusie: Risk is oorlogszuchtig, agressief makend, feodaal en expansief militaristisch waardoor wereldvrede nog langer zal uitblijven.

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

3 Stratego

Zie Risk. Same shit, different game. En hoezo ziet de ‘spion’ in Stratego er uit als grijnzende meneer met hoge hoed en niet gewoon als nepnieuws verspreidende Russische online trol?

Conclusie: speel liever iets waarvan je leert delen en samenleven in plaats van strategisch denken.

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

4 Kolonisten van Catan

Nou, de naam zegt het al: ‘Kolonisten'(!) van Catan. Terwijl we in onze post-koloniale samenleving anno nu nog maar net ontdekken hoe schuldig alle blanken (want: schuld is overerfbaar via huidskleur) zijn aan het kolonialisme en we nog geeneens begonnen zijn met het betalen van herstelbetalingen, leren kinderen dankzij Kolonisten van Catan doodleuk dat het koloniseren van gebieden en het knechten van minderheden een vorm is van beschaving, handel, economische voorspoed en welvaart.

Wie Kolonisten van Catan speelt doet alsof de Belg Congo nooit heeft bezet. Schaamteloos heel Catan kapotkoloniseren maar wel Sylvana Simons en Gloria Wekker negeren als zij er volkomen terecht op wijzen dat alle blanke mannen in Nederland eigenlijk erger zijn dan alle wrede onderdrukkers sinds het bestaan van de mensheid bij elkaar opgeteld.

Alsof koloniseren niets meer is dan ‘handel drijven’, een beetje met huifkarren heen en weer sjokken en nuttige infrastructuur met nutsvoorzieningen aanleggen ten bate van betere handelsroutes. Nee, Kolonisten van Catan leert: er is niks mis met modernisering, beschaving, alfabetisering, onderwijs, sanitaire voorzieningen en democratie brengen naar onderontwikkelde gebieden, ook al weten we allemaal inmiddels dat in werkelijkheid de echte kolonisten ons niets anders hebben gebracht dan kwetsende blackfaces als Zwarte Piet en Amerikaanse politieagenten die voor hun lol tien honderden zwarten per dag executeren.

Conclusie: Kolonisten van Catan is een keiharde fuck you in het gezicht van Anja Meulenbelt, Sunny Bergman, Quinsy Gario Miko Flohr, Huub Bellemakers, en al die andere dappere en krachtige verzetshelden die nog geen vier maanden geleden met eigen blote handen hun ketens braken en de hut van Oom Tom wisten te ontvluchten om daarna met hun knieën in het bloed en modder minderheden te beschermen tegen de gure geseling der neo-liberaal populistisch racisme in goedzittend pak.

 

Artikel gaat verder na afbeelding.

 

Hebben we nog wat kwetsende spellen gemist?

U kunt de lijst natuurlijk zelf aanvullen. Zoekt u bijvoorbeeld hier een bordspel, of doe eens gek en maak er een videospel van, en voeg toe aan de kwetslijst voor slachtoffers. Desnoods zonder onderbouwing. Met uw hulp kunnen we voor eens en voor altijd een einde maken aan het leed dat kwetsen met bordspellen heet!

 

Speel anders zelf een tot nu toe onbekend te verbieden bordspel om te zien of het kwetsend is:

 

 

 
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace