TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Topman zorgverzekeraar wil af van vrijwillig eigen risico, wil alleen nog verplicht eigen risico

'Dan kan de premie omlaag'

Als zorgverzekeringen alleen een verplicht eigen risico kennen en geen vrijwillig eigen risico, dan kan de premie voor iedereen met ruim 20 euro omlaag. “Maar beter nog, er zou ruimte zijn het verplicht eigen risico met 50 euro te verlagen.”

Dat schrijft directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW in een open brief in De Telegraaf aan de minister van VWS. Hij noemt het oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen. Dat wordt volgens hem namelijk betaald door de mensen die dat juist niet zo kunnen regelen.

Voor alle zorgverzekeringen geldt een verplicht eigen risico van 385 euro. Wie een lagere premie wil en het geld heeft, kan het ophogen naar maximaal 885 euro.

Met het schrappen van de mogelijkheid het eigen risico vrijwillig te verhogen, komt “niet alleen aan gezonde mensen, maar aan iedereen een voordeel toe”, aldus Oomen. Hij vindt dat een debat over de kwestie op zijn plaats is.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.