TPOok!

 
avatar
   
Marketing

Amsterdamse notaris per direct geschorst: wat gebeurt er toch bij die notarispraktijken?

Het geheim van de notaris: als u dit boek leest weet u bijna alles wat u moet weten

Tags:

Amsterdamse notaris Bart Voorwinde met onmiddellijke ingang geschorst, kopt de Volkskrant. Inclusief een niets aan de verbeelding overlatend citaat: ‘Deze notaris mag geen seconde langer actief zijn’.

Wat er precies allemaal plaatsvond in de praktijk van deze notaris weten we niet. Maar dat het zaken zijn die het daglicht niet kunnen verdragen is duidelijk.

Het geheim van de notaris

In het boek Het geheim van de notaris – de Russische minnares, de jaloerse erfgenaam en andere waargebeurde verhalen van Johan Nebbeling staan tal van verhalen over notarispraktijken. Inclusief schimmige zaken. Maar ook spannende, ontroerende, emotionele en schokkende zaken.

Wie door het recente nieuws over deze op non-actief gestelde Amsterdamse notaris geïnteresseerd is geraakt in de notarispraktijk moet dit boek zeker lezen.

Definitief een aanrader voor de kerst, om te lezen of om weg te geven, ook voor niet-notarieel aangelegde lezers.

 

 

Samenvatting:

Achter de deur van de notaris gaat een wereld van emoties schuil. In dit boek vertellen notarissen wat ze allemaal meemaken in hun spreekkamer.

Soms zijn de verhalen ontroerend en hartverwarmend, soms schokkend en verbijsterend. Lees hoe families door twisten worden verscheurd, partners elkaar bedriegen en ouders zich opofferen voor hun kinderen. Veel van deze verhalen lijken ongelooflijk, maar ze zijn allemaal waargebeurd.

Lees het verhaal over de verloren broer die tijdens de begrafenis van zijn moeder het ouderlijk huis laat leeghalen. De welgestelde ondernemer die met zijn vrouw een testament afsluit, om alles een week later aan zijn Russische minnares na te laten. Maar lees ook het verhaal over de broers en zussen die alles op alles zetten om een kleine erfenis te kunnen delen met een geliefde stiefzus.

Schrijver, journalist en bladenmaker Johan Nebbeling ontdekte dat een notaris veel meer is dan een juridisch expert. Het vergt veel tact en wijsheid om elke dag weer begrip te tonen voor alle menselijke emoties in je kantoor. Nebbeling is een geboren verhalenverteller die de notarissen en hun klanten in al hun kwetsbaarheid laat zien, maar hen altijd in hun waarde laat.

 

Koop en lees ook:

 

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.