TPOok!

 
Marketing

Huizenprijzen sinds 2002 niet zo hard gestegen

Zelf verbouwen steeds meer in trek

Tags:

Sinds begin 2002 zijn de prijzen van koopwoningen niet meer zo hard gestegen als in oktober van dit jaar het geval was. Voor een bestaand koophuis werd gemiddeld 8,2 procent meer betaald dan een vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Financiële crisis

Door de nasleep van de financiële crisis in 2008 raakte de huizenmarkt in een vrije val. Het laagst waren de prijzen in juni 2013. Sindsdien zijn de prijzen in totaal met 22 procent gestegen. De huidige prijzen liggen nu nog zo’n 4 procent onder het niveau van de piek van de huizenmarkt in augustus 2008.

Eerder maakte het Kadaster al bekend dat het in oktober ruim 20.000 verkochte woningen heeft geregistreerd. Dat is enerzijds bijna een zesde meer dan een jaar eerder, maar anderzijds wel 2 procent minder dan in de voorgaande maand.

Zelf verbouwen met professioneel gereedschap

Met het aantrekken van de huizenmarkt is de vraag naar aanverwante producten ook sterk toegenomen. Het aantrekken van de huizenmarkt betekend ook een toename van het aantal verhuizingen en de daaraan gelieerde toename van het aantal verbouwingen.

Behalve dat men tegenwoordig steeds vaker de nieuw aangeschafte woning zelf verbouwt, zien we ook dat men dit steeds professioneler aanpakt. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan goed (semi)professioneel gereedschap met een lange levensduur. Dat verklaart het ontstaan van bedrijven als Mtools.nl. Deze webshop draait volledig op de verkoop van professioneel klusgereedschap aan grotendeels reguliere consumenten.

Een van de voornaamste redenen om zelf te verbouwen is uiteraard het besparen van geld. Het bespaarde geld kan men in leuke artikelen steken om het huis wat meer allure te geven. Veel mensen geven de woning een representatieve uitstraling door mooie buitenverlichting te installeren. Nostalux.nl is een webshop waar je tegen scherpe prijzen prachtige lampen kunt kopen voor binnen en voor buiten. Maar ook nostalgische metalen brievenbussen of een klassieke zonnewijzer op een sokkel behoort bij hen tot de mogelijkheden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.