TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Vereniging Eigen Huis: ‘Overheid moet oudere huiseigenaren helpen overwaarde te verzilveren’

Meer verzilverhypotheken noodzakelijk

Tags: ,

De overheid moet oudere woningbezitters helpen om de overwaarde in hun huis te verzilveren, vindt de Vereniging Eigen Huis. “Den Haag wil dat we langer op onszelf blijven wonen, laat ze dan ook iets doen om het te gelde maken van de overwaarde gemakkelijker te maken”, zegt beleidsadviseur Michel Ligtlee van de belangenvereniging in De Telegraaf.

Eigen Huis neemt het op voor de meer dan 500.000 gepensioneerde huiseigenaren die rijk zijn in stenen, maar arm in geld. Een gemiddelde huiseigenaar heeft tienduizenden euro’s aan “virtuele winst” in stenen zitten, liet woningmarktonderzoeker Calcasa dinsdag weten.

De belangenclub zou graag zien dat er meer verzilverhypotheken komen. Hiermee kunnen huiseigenaren met een redelijke overwaarde een lening krijgen over hun overwaarde, en kunnen dat bedrag in kleine stukjes opnemen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.