TPOok!

 
avatar
   
Portemonnee

Kwart van de pinautomaten verdwijnt

'Merkautomaten' worden algemeen voor iedere bankpas

Circa een kwart van de geldautomaten verdwijnt. Maar waar nodig worden juist pinautomaten bijgeplaatst, bijvoorbeeld in dunbevolkte gebieden of juist heel drukke plekken. Merkautomaten van bepaalde banken worden op den duur ingewisseld voor algemene automaten die voor iedere bankpas hetzelfde werken. Daarop kan bijvoorbeeld met iedere bankpas het saldo worden gecheckt.

ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland tekenden een overeenkomst om samen het netwerk drastisch op de schop te gooien. Enerzijds heeft dit te maken met de kosten, aangezien steeds minder mensen geld uit de muur trekken. Verder worden ook uit veiligheidsoverwegingen geldautomaten verplaatst of gesloten. Bijvoorbeeld als deze onder appartementen zijn ingemetseld in een muur. Een eventuele plofkraak zou voor omwonenden veel risico’s met zich meebrengen.

In het derde kwartaal van volgend jaar wordt begonnen met de aanpassingen van het netwerk. De verwachting is dat het project eind 2020 wordt afgerond. Andere banken kunnen zich bij het initiatief aansluiten. Daarover worden ook gesprekken gevoerd.

Een woordvoerder van het project legt uit dat in veel dorpen en steden sprake is van een grote overlap van automaten. Die brengen stuk voor stuk kosten met zich mee. Ook benadrukt hij dat per locatie apart bekeken wordt of een automaat kan verdwijnen of juist moet worden bijgeplaatst omdat de bestaande automaat zwaar belast wordt.

Eerder dit jaar kondigden de banken al aan met stappen te komen om contant geld ,,optimaal beschikbaar” te houden in tijden dat het gebruik ervan steeds verder afneemt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.