TPOok!

 
Portemonnee

Nieuw kabinet verlaagt hypotheekrenteaftrek fors vanaf 2020

Maatregel moet 'budgetneutraal' uitpakken voor huizenbezitters

Het nieuwe kabinet gaat de hypotheekrenteaftrek fors verlagen vanaf 2020. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving daarover van De Telegraaf.

De hypotheekrenteaftrek wordt momenteel al afgebouwd, met een half procent per jaar. Waar de aftrek eerst 52 procent bedroeg, moet dat uiteindelijk uitkomen op 38 procent. Het tempo gaat vanaf 2020 dus flink omhoog, naar 3 procent per jaar.

De formerende partijen willen de maatregel wel ‘budgetneutraal’ laten uitpakken voor huizenbezitters. Daarom wordt de beperking van de aftrek gecompenseerd via een verlaging van het eigenwoningforfait, een heffing die huizenbezitters elk jaar betalen.

Donderdag lekte ook al uit dat de nieuwe coalitie ervoor wil zorgen dat scholen makkelijker inval-leerkrachten kunnen inzetten als de vaste leerkracht ziek is. De NOS meldde dat de Wet Werk en Zekerheid wordt aangepast om dat mogelijk te maken. Scholen klagen dat ze door de sinds 2015 geldende flexwet klassen naar huis moeten sturen vanwege een tekort aan invalkrachten. Volgens de wet moeten een inval-leerkracht na zes invalbeurten in een jaar in vaste dienst komen.

Ook willen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie geen nieuwe regeling rond het kinderpardon. Daardoor komen er niet meer kinderen zonder verblijfsvergunning in aanmerking om in Nederland te blijven, aldus de NOS.

(ANP)

Kleine lettertjes bij bovenstaande VVD-campagneslogan uit 2010: Vooral gezinnen met een heel gewoon inkomen maken gebruik van de hypotheekrenteaftrek. Hieraan morrelen raakt deze gezinnen keihard in hun portemonnee. De VVD is heel duidelijk: wij tornen niet aan de hypotheekrenteaftrek. Onze economie kan wel wat VVD gebruiken.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.