Portemonnee

Urgent probleem annex fopministisch dram-issue: menstruatie-armoede

05-10-2017 13:25

Wisten wij niet. Maar menstruatie is dus SUPER ONEERLIJK want het kost vrouwen klauwen met geld. Ofzo. Zeggen wij niet, zegt dramfolder The Guardian, een soort Volkskrant maar dan Brits en nóg SJW-er. Vrouwen die in armoede leven, zijn extra de pineut want menstruatiebeperkende middelen zouden zo duur zijn dat ze onbetaalbaar zijn. Hetgeen vrouwen noopt tot thuisblijven een paar dagen in de maand. Wij citeren:

Research shows pads and tampons cost women around £13 every month. Add another £8 for new underwear, and then almost a fiver for pain relief.

Huh? Nieuw ondergoed, ter waarde van acht pond (8,98 euro) per menstruatie? Bloeden Engelse minimavrouwen zoutzuur ofzo? En dertien pond (14,59 euro) per lekkage aan maandverband? HOE DAN? Vijf pond (5,61 euro) aan pijnstillers, is dat voor een olifant met menstruatiepijn of een (1) mevrouw? Het totaal komt dan op 26 pond (29,17 euro) per maand.

Hieronder een paar praktische oplossingen, voldoende voor 1 menstruatie (hoewel nieuw ondergoed kopen volstrekt niet nodig is maargoed, we rekenen het maar mee):

1 pakje tampons, €1,09
1 pakje maandverband, €0,62
1 pakje paracetamol, €0,99
ondergoed, 2 stuks, €1,99

Totaal: € 4, 69 per maand, in ponden is dat 4,18 en niet 26. Zelfs als de kosten voor boodschappen in het VK iets hoger liggen, lek je er nog met geen mogelijkheid 26 pond doorheen in de maand. De TPO NepNieuwsDesk beoordeelt dit gejammer derhalve als ONWAAR.