TPOok!

 
Ondernemen & zzp

Policorwatch – #OPHEF graag, Suit Supply is weer seksistisch aan het kwetsen

Kledingketen blijkt hardleers in seksualisering en objectificatie

Al voor de zoveelste keer maakt kledingbedrijf Suit Supply zich schuldig aan een extreem seksistische campagne, waarin naakte modellen worden geobjectificeerd en misbruikt als niets meer dan decor en versiering. Dit schandelijke seksisme heeft al geleid tot woedende reacties van feministen in heel Nederland. Er zijn nog geen meldingen binnen van vandalisme aan bushokjes waarin de posters hangen, maar dit is slechts een kwestie van tijd.

Rosanne Hertzberger is druk bezig een manifest te schrijven waarin zij media oproept de advertenties niet te plaatsen. De teleurStellingdametjes komen zo met een reactie maar werken eerst even hun lippenstift bij. Loes Reijmer roerde van woede te hard in haar pan rendang en slikt wat seksistische complimenten in. De jengeltjes van Vileine tikken drie parmantige blogjes op poten. Gloria Wekker heeft zich even teruggetrokken in een organic zweethut om het materiaal uitvoerig en in alle rust te kunnen contextualiseren in het masculien-gedomineerde discours. Sunny Bergman onderbreekt het filmen van haar documentaire over kappers Beperkt Fouthaar om zich solidair te verklaren met de slachtoffers. Jort Kelder neemt afstand.

Volkomen terecht dat er ook over deze campagne weer een shitstorm aan gekwetste huil-ophef ontstaat. Want hee, het is gewoon niet okee om modellen als lustobject neer te zetten. TOCH, OPHEFDAMES?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.