TPOok!

 
avatar
   
Video

Incassobureau gaat wanbetalers schandpalen op Youtube

'Lappen, of anders...'

Incassobureau Straetus Flevoland is van plan om notoire wanbetalers te filmen en de beelden op Youtube te gooien als extra pressiemiddel. Dat laat de baas van Straetus Flevoland, de jonge prijswinnende ondernemer Loyd Hendriks, weten aan Omroep Flevoland.

Het eerste filmpje van een wanbetaler komt pas vrijdag online maar uiteraard is er al de nodige ophef over door privacytypes. Volgens de NOS vraagt de Autoriteit Persoonsgegevens zoch af of er wel genoeg noodzaak is om op deze manier mensen tot betaling te dwingen. De branchevereniging van incassoverenigingen moet nog even denken over een reactie.

Opvallen is dat Straetus Flevoland onderdeel is van een internationale holding Straetus, die zegt niet op de hoogte te zijn van dit initiatief.

Hendriks benadrukt dat het gaat om wanbetalers die al door een rechter zijn veroordeeld tot betaling en dat gezichten van wanbetalers niet herkenbaar in beeld zullen komen.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.