TPOok!

 
Ondernemen & zzp

Geldschieters woedend op Rita Verdonk: ‘kapitalen opgebrand voor zichzelf en familie’

Verdonk stelt dat bedrijf inderdaad mislukt is, ontkent oplichting

Rita Verdonks carrière als ondernemer is voorlopig gestrand. De voormalige minister is opgestapt als bestuurder van haar eigen bedrijf en heeft een conflict met een groep geldschieters die haar ruim driekwart miljoen euro leende. Zij voelen zich opgelicht en hebben een advocaat in de arm genomen. Dit blijkt uit vertrouwelijke correspondentie, in handen van De Telegraaf.

De voormalige minister bood via haar eigen bedrijf een dienst aan waarmee overheden zich konden weren tegen frauderende sollicitanten. CVMonitor comtroleerde cv’s van sollicitanten digitaal op echtheid. Maar het werd geen succes. „Ze heeft kapitalen opgebrand aan managementkosten voor zichzelf en haar halve familie, zonder bij wijze van spreken nog een pakje boter te verdienen. Ik heb mijn hele leven nog niet zoiets gezien”, aldus aandeelhouder Geert Schaaij.

“Ik moet erkennen dat het niet gelukt is”, zegt Verdonk. Ze ontkent echter iemand opgelicht te hebben.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.