TPOok!

 
Portemonnee

Veilig verkeer Nederland: dubbele boete als ouders rijdend whatsappen in bijzijn kinderen

OM reageert positief op het plan

Ouders die tijdens het autorijden hun smartphone gebruiken, moeten een dubbele boeten krijgen als zij dat doen in het bijzijn van hun kinderen. Daarvoor pleit Veilig Verkeer Nederland (VVN) donderdag in De Telegraaf.

“Als kinderen zien dat hun ouders gewoon telefoneren en appjes versturen achter het stuur, dan krijgen ze volstrekt het verkeerde voorbeeld”, zegt directeur Felix Cohen. “Juist als opvoeder moet je je bewust zijn van je verantwoordelijkheid.”

Het Openbaar Ministerie reageert in de krant positief op het idee. “Wat ons betreft geldt het voorbeeld niet alleen voor smartphones, maar ook voor te hoge snelheid en rijden met alcohol op.” Het aantal ernstige ongevallen als gevolg van telefoongebruik neemt toe.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.