Doneer aan TPO
 

Heel Holland Klikt: meer dan 2000 mensen gaven bekende aan bij fiscus in 2016

Klikken leidt maar zelden tot naheffing of andere maatregelen

Door: Marc van Molenbeek, 9:21, 06 januari 2017

Nederlanders hebben vorig jaar zeker 2000 keer contact gezocht met de Belastingdienst om een bekende te verklikken. Dat blijkt uit cijfers van de fiscus die zijn opgevraagd door BNR. Het gaat bij het verklikken niet om bedrijven, maar om tips die zijn binnengekomen bij de afdeling Particulieren.

Volgens BNR is het goed mogelijk dat er nog veel meer is geklikt, omdat er geen vaste manier is om de Belastingdienst te tippen. Er kan bij diverse loketten van de Belastingdienst worden geklikt en de meldingen worden niet centraal bijgehouden.

Meer dan de helft van de tips leidt overigens tot niets. In de overige gevallen wordt er in meer of mindere mate wel actie ondernomen, maar slechts in enkele gevallen is daadwerkelijk een navordering opgelegd.

(ANP)


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties