Portemonnee

Bijna einde van het jaar: controleer je zorgverzekering, ook als je niet overstapt

28-12-2016 10:42

Dit is een advertorial.

Stap jij dit jaar niet over naar een andere zorgverzekeraar omdat je wel tevreden bent met je huidige verzekering? Let dan even extra goed op: de premie en inhoud van je zorgverzekering verandert elk jaar, dus ook dit jaar blijft het zaak kritisch te kijken naar je zorgverzekering.

Als het goed is heeft je verzekering inmiddels een polisblad met alle wijzigingen naar je toegestuurd. Bestudeer deze grondig zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Sowieso gaat in 2017 je premie (weer) omhoog, maar ook de inhoud van bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen kan ineens heel anders zijn dan je tot nu toe gewend was.

Maar het allerbelangrijkste waar je dit jaar bij je zorgpolis op moet letten is dit: de contracten die zorgverzekeraars afsluiten met zorgverleners. Dat fijne ziekenhuis lekker dichtbij om de hoek kan in 2017 ineens geen contract meer met jouw verzekeraar hebben. En dat betekent dat je ofwel naar een ander ziekenhuis verderop zult moeten ofwel minder veel vergoed krijgt dan je gewend was. Dit geldt trouwens ook voor fysiotherapeuten, apothekers, alternatief genezers en nog zo wat zorgaanbieders. Altijd leuk om zoiets van te voren te weten natuurlijk, daarom heeft Independer hiervoor een handige tool gebouwd. Probeer ‘m gerust uit, het is toch gratis.

Gratis TPO-pro-tip: als je toch gezond van lijf en leden bent en zelden tot nooit gebruik maakt van je basisverzekering, neem dan een vrijwillig eigen risico. Nog minder premie premie per maand betalen! (Je moet er dan wel op gokken dat je geen medische zorg nodig hebt, maar wie niet waagt…)