Doneer aan TPO
 

Bonusquote: Volkskrant herontdekt 1973 en start anti-winst, anti-vrijheidscampagne

'De Verenigde Staten zijn ons afschrikwekkende voorland'

Door: Bert Brussen, 12:37, 23 januari 2016

“De zzp-propaganda maakt slim gebruik van de menselijke psychologie door de kansarmen voor te houden dat ze ‘zelfstandig ondernemer’ zijn (klinkt goed, hè?). De overbodige, want pleonastische, toevoeging ‘zelfstandig’ versterkt de positieve klank van het woord ‘ondernemer’ en daarmee de eigenwaarde van de afhankelijke zzp’er.

Opdrachtgevers en zzp’ers staan in het maatschappelijke debat over de toename van het aantal zzp’ers schouder aan schouder. Zij zijn eensgezind in hun afkeer van de overheid en de traditionele vakbonden. Het Platform Zelfstandige Ondernemers, een van de grootste belangenorganisaties voor zzp’ers, werkt innig samen met VNO-NCW en MKB-Nederland, de belangenclubs van de opdrachtgevers van zzp’ers.

De onderdrukten trekken dus samen met hun onderdrukkers op tegen degenen die hun meer rechten willen geven, zoals een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenregeling. Want nee zeg, dat willen de zzp’ers niet. Zij willen net als opdrachtgevers zo min mogelijk betaalverplichtingen. Dat betekent: geen volksverzekeringspremie betalen, weinig belasting afdragen en zeker geen verplichte pensioenopbouw. Want ze hebben niet voor niks gekozen voor de vrijheid van het ondernemerschap! Ze werken immers voor eigen rekening en risico!

Goedverdienende zzp’ers hebben vaak een libertaire inslag (anti-overheid, ieder voor zich) en willen om die reden niet bijdragen aan het sociale stelsel. Zij kunnen van hun verdiensten voldoende sparen voor hun pensioen en zijn prima in staat zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

De Verenigde Staten zijn ons afschrikwekkende voorland. Als de ongebreidelde groei van het zzp-schap niet wordt ingedamd, werken hier straks ook hele volksstammen zzp’ers én werknemers 80 uur per week in drie verschillende baantjes om een caravan op een woonwagenkamp te kunnen betalen.

Amerikanen betalen net als zzp’ers weinig belasting en premies. Daarom zijn veel wegen daar een gatenkaas, hebben miljoenen Amerikanen geen toegang tot de gezondheidszorg, zijn de openbare scholen van erbarmelijke kwaliteit en moeten veel bejaarde Amerikanen doorwerken tot ze erbij neervallen omdat ze geen pensioen hebben. Het individuele belang van zzp’ers (zo weinig mogelijk belasting betalen) gaat dus ten koste van het gezamenlijke belang van iedereen (betaalbare en kwalitatief goede basisvoorzieningen).”

 

Yvonne Hofs is economieredacteur bij de Volkskrant. Als je bij de Volkskrant economieredacteur wilt worden moet je je PvdA-ledenkaart overleggen en beloven dat je alles in het werk zult stellen om succesvolle winstmakende kapitalisten kapot te maken. Dat is namelijk de reden dat mensen de Volkskrant lezen: een fijne dik-sociaaldemocratische maar uiterst overzichtelijke kijk op de wereld waarin succesvolle vrije mensen (fout) het verzieken voor zielige arme slachtoffers (goed) zoals de Volkskrant-lezer.

Zelf is Yvonne Hofs loonkabouter. Ze heeft haar talent en vermogen om zaken te kunnen uitzoeken als journalist en dit op degelijke wijze op te schrijven ingeruild voor een vaste baan. Elke dag gaat ze om 09:00 uur naar het zaad- en dynamiekdodende Initgebouw alwaar ze tot 17:00 uur onder het systeemplafond aan haar bureautje tussen haar diverse roomblanke collega’s zit.

In ruil daarvoor krijgt zij een middelmatig CAO-loon, maar wel met de zekerheid van een vast contract, uitkering bij ziekte en ontslag en fijne doorgroeimogelijkheden in seniorposities, cheffuncties en natuurlijk dat oh zo fijne CAO-pensioen. Uiteraard met veel fijne arbeidsvoorwaarden zoals een gratis banaan bij de lunch, een Volkskrant-zeiljack om aan te trekken tijdens het rondjeslopen tijdens de lunchpauze (dagelijks van 12:15 tot 13:17, als de zoemer gaat) en, niet onbelangrijk, het gratis(!) Volkskrant-familieabonnement met extra personeelskorting op aankopen uit de Volkskrant-webshop. Plus het jaarlijkse personeelsuitje naar de caravan van Pieter Klok op camping Bakkum.

Middelmaat

Yvonne Hofs had haar talent ook kunnen gebruiken om 100+ uur per week te werken, en misschien wel een aantal jaren in een caravan te moeten wonen om uiteindelijk zeer succesvol te worden met haar unieke talent en creativiteit. Uiteindelijk had ze kunnen profiteren van een meesterlijke vrijheid en torenhoge winst, allemaal dankzij haar unieke, individuele prestaties. Ze had boven alles en iedereen inclusief zichzelf kunnen uitstijgen.

Maarja, dit is Nederland. En Yvonne Hofs werkt, als loonslaaf, bij de Volkskrant. Dan mág je helemaal niet blij zijn met je eigen unieke talenten! Laat staan dat je ook nog eens winst maakt! FOEI! Nee, in Volkskrant Nederland anno 1973 2016 gaat het er toch maar mooi om dat je er zo degelijk, dichtgetikt en door derden onderdrukt bijzit als een laffe natte hond in een te kleine kennel tussen allemaal andere laffe natte honden, smachtend wachtend op de dagelijkse brokken. Wel zo veilig! Want veiligheid, vastheid en risicoloosheid maakt gelukkig! Middelmaat kortom maakt gelukkig! Zeggen ook alle UvA-sociaalwetenschappers dus dan is het waar.

Zelfstandige burgers

Daarom moeten de zzp’ers kapot van Yvonne Hofs. Want veel zzp’ers verdienen geen kont, omdat ze te weinig talent hebben maar ondertussen wel kunnen genieten van die ultieme vrijheid waar Yvonne Hofs nooit van zal kunnen genieten. En ondanks het feit dat al die zzp’ers zelfstandige verantwoordelijke burgers zijn moet Yvonne Hofs ze toch beschermen. Want je moet er toch niet aan denken dat mensen zélf beslissingen nemen en helemaal zélf verantwoordelijk zijn voor hun leven!

Nee, wat dat betreft zijn we hard op weg een nieuwe Verenigde Staten te worden. Waar mensen zo weinig mogelijk overheid ervaren, weinig belasting betalen, alle mogelijke kansen op succes krijgen, dus alle vrijheid genieten, maar bij pech ook zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven (eigenlijk heel eerlijk dus).

En ja, dat betekent dat ze soms keihard moeten werken voor weinig en in een trailerpark of hun auto wonen. Maar ze zijn als individu wel vrij. De overheid verplicht ze niet tot het betalen van pensioenpremies, arbeidsongeschiktheidspremies, volkspremies zus of solidariteitsbelasting zo. Ze zijn, nogmaals, helemaal vrij. De VS zijn, kortom, een ultra-liberaal land.

En dat mag niet van Yvonne Hofs. De gedachte! Een ‘libertaire inslag! Ieder voor zich!’ SCHANDE!
‘Solidariteit is verplicht, veel overheidsbemoeienis ook! Hoe groter de verzorginstaat hoe beter! Burgers zijn zielige sukkels, randdebielen die geen vrijheid verdienen en de overheid weet heus wel beter. Libertair is de Satan!’

Oneerlijke voordelen

Dus moeten de zzp’ers nu echt zo snel mogelijk kapot van Yvonne Hofs en de Volkskrant (die objectieve kwaliteitscourant). Er moet maar eens een einde komen aan het idee van steeds meer vrijheid voor burgers. Dat burgers liever risico’s lopen dan dat ze, net als Yvonne Hofs, loonkabouter worden in één of ander geestdodend kutkantoor voor één of ander nominaal kutloontje moet maar eens stoppen.

Al die burgers die blij zijn met die zzp-vrijheid zijn daar eigenlijk helemaal niet blij mee, zo weet Yvonne Hofs. Dat bepaalt Yvonne Hofs wel even voor ze. En de overheid. En de Volkskrant. Want die weten véél beter dan de burgers (zielige slachtoffers) wat het beste is voor de burgers. ‘Hahaha, burgers en zelf denken! Gekkigheid!’

Daarom ook moet zo snel mogelijk de zzp-zelfstandigenaftrek er aan! Want dat zijn allemaal oneerlijke voordelen! Loonkabouters als Yvonne Hofs met hun gezapige pathetische kutbestaan en hun creativiteitsloze kutbaantje betalen immers ook keiveel lasten voor die prachtige solidaire verzorgingsstaat en het is niet eerlijk dat anderen zomaar voordeel halen uit hun vrije leven vol risico’s!

‘De zzp-zelfstandigenaftrek is de nieuwe hypotheekrente-aftrek!’ Ook zo’n vehikel waarvan succesvollen en rijken kunnen profiteren terwijl anderen dankzij hun shitbaantje op hun shitkantoor en hun shitonvermogen om hard te werken, door te zetten, buiten de kaders te denken en risico’s te nemen juist heel veel extra moeten betalen voor hun shit-sociale huurwoning!

Conformisme

‘BOE! SOLIDARITEIT IS VERPLICHT! IEDEREEN MOET MEEDOEN MET HET SOLIDAIRE CRYPOTCOMMUNISTISCHE IDEAAL VAN EEN GROTE OVERHEID DIE DE DOMME ONVRIJE KUTBURGER VAN DE WIEG TOT HET GRAF KAPOTVERZORGD!’, aldus Yvonne Hofs van de overheid de Volkskrant. Ongetwijfeld in het bezit van een fijne middenklasse auto (hybride, dus met extra subsidie), een leuk rijtjeshuis op een hippe nieuwbouwlocatie in Amsterdam waar je niet dood wilt worden gevonden en bakfiets voor haar gemiddelde 2.3 kinderen.

‘Zoals het hoort Godverdomme! CON-FOR-MIS-ME!’ Zo hebben we dit afgesproken in dit land met z’n allen! Iets anders moeten we niet willen!’

*Voeg hier grap in over dissidenten die verdwijnen en een goelag*

TL;DR

Moraal van het verhaal van Yvonne Hofs, objectief redacteur van de objectieve kleurloze PvdA-kwaliteitspartijkrant De Volkskrant: het zzp-systeem moet verboden, iedereen moet gewoon weer aan het vaste CAO-contract, werkgevers zijn psychopaten die arbeiders uitknijpen dus de vijand en écht gelukkig, zoals Yvonne Hofs, word je pas als je je conformeert aan de sociaal-democratische calvinistische middelmaat waarin je jezelf beslist niet kunt ontplooien want dat riekt naar individualisme, dus is veel te Amerikaans en Amerika is de Satan (duh…).

Enfin. Wat kost een enkeltje New York en hoeveel kans maak ik in die Greencard-loterij? Weet iemand nog een leuke trailer en een baantje als hamburgerflipper in het land van de vrijheid voor me? Zou je ook asiel kunnen aanvragen in de VS?

Vrijheid is geluk namelijk. Echt geluk. Tegen het geluk van vrijheid weegt niets op.


 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties