Ondernemen & zzp

Voorzitter VNO-NCW: ‘Populariteit PVV gaat buitenlandse handel schaden’

18-10-2015 11:38

De grote populariteit van de PVV kan gevolgen hebben voor de handel van Nederland met het buitenland. “Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt”, zei voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer zondag in WNL op Zondag.

De Boer vreest dat hij straks op handelsmissie moet “met iemand die weinig voelt voor het buitenland”, zei hij over mogelijk toekomstige regeringsdeelname van de PVV.

Eerder zei De Boers voorganger Bernard Wientjes ook al dat Wilders schadelijk kan zijn voor de handelsbelangen van Nederland. Aanleiding waren toen harde woorden van Wilders aan het adres van de Turkse leider Erdogan.

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond steeg de PVV deze week naar een recordhoogte van 37 zetels.

De Boer zei er ook voorstander van te zijn dat vluchtelingen aan het werk gaan, ook als nog niet duidelijk is of ze in Nederland mogen blijven. Het gaat dan om een gering aantal asielzoekers die openstaande vacatures in bijvoorbeeld de IT kunnen vervullen. De gemeente Amsterdam kwam afgelopen week met dit voorstel.

Anp