Lunchroom Otten met machtsvertoon afgebroken

25-02-2014 11:36

Vandaag was de dag waar de familie Otten al maanden tegenop kijkt, Lunchroom Otten is afgebroken. Hoewel de sloop vandaag gepland stond, kwam het voor de familie Otten toch nog onverwachts, zo vertelt schoonzoon Michel Schneider aan ThePostOnline.

‘Opeens ging het alarm af’

De familie had begrepen dat er officieel eerst een deurwaarder een bevel tot ontruiming langs had moeten brengen bij eigenaar Herman Otten. Dat is niet gebeurd, en dus werd er gisteren nog ‘gewoon’ gewerkt, de sloop kwam dus toch onverwachts, vertelt Schneider: “Vanochtend ging opeens het alarm af, ze zijn gewoon begonnen. Toen ik hierheen reed kreeg ik via Facebook allerlei meldingen dat ze de boel al aan het leeghalen waren.”

Meer politie dan bij ADO

De sloop van het pand gaat gepaard met veel politie-inzet: “Er is hier meer politie op de been dan bij ADO. Er zijn op dit moment nog ongeveer 20 agenten, en veel ME. Terwijl er niemand aan het protesteren is of aan de hekken geketend zit of zo. “

 

Pijnlijk moment

Terwijl we met Schneider telefoneren, gaat de grijper in het pand: “Daar gaat hij dan, de kappen zijn er nu af, tot zover 43 jaar Lunchroom Otten op deze plek. Dit doet pijn.”

De familie heeft niet zelf de zaak leeg gehaald, daarom heeft de politie al het roerend goed in containers geplaatst, en etenswaren in verhuisdozen bij de Familie Otten afgeleverd: “We moeten nu binnen 13 weken die containers leeg maken. De kosten van de opslag moeten we overigens zelf betalen.”

Het befaamde bordje uit de Lunchroom is gelukkig nog voor de sloop uit het pand gehaald, en in handen van de familie Otten: “Die komt wel weer ergens te hangen.”

2965326656001

Foto’s: Michel Schneider

Dossier Lunchroom Otten
VIDEO: Massale steun voor Lunchroom Otten
VIDEO: Den Haag naait familie Otten keurig volgens regels
Waarom moet Lunchroom Otten wijken?
Waar moeten de ‘Otten Oldies’ heen?
Item Omroep West
Topic GeenStijl
Item Hart van Nederland