Business

FNV geeft masterclass ironie

24-01-2014 13:51

Als er een reden is om de jaren ’90-knaller ‘ironic’ van Alanis Morisette weer eens uit de kast te trekken, dan moet je dat natuurlijk doen. De FNV geeft ons vandaag die mogelijkheid. De overkoepelende organisatie voor vakbonden gaat namelijk reorganiseren, en jawel, dat kost banen.

200 banen

Tussen nu en 2018 verdwijnen er zo’n 200 banen, of 187 voltijdsbanen, het is maar hoe je het bekijkt. Er wordt vooral gesneden in ‘bestuurs-, staf- en ondersteunende functies.’ Dus ongeveer in alles tussen de directeur en de receptioniste. Uiteraard is het de bedoeling dat de meeste mensen worden overgeplaatst naar andere functies, en hoopt het FNV op ‘natuurlijk verloop.’

Boventallig

Maar dan nog zullen er volgens een woordvoerder zo’n 30 tot 50 mensen ‘boventallig’ worden verklaard. Wegwezen dus. Het is te hopen dat de werknemers van de vakbond gaan staken, dat zou fascinerend zijn. Vooral als de brandweer dan ook wil staken voor betere veiligheidsnormen of iets dergelijks, maar dat het FNV dat dan niet kan organiseren omdat er gestaakt wordt. 

Kortom: dames en heren, Alanis Morisette!