Business

‘Andre Rieu is een vastgoedbaas’

03-04-2013 14:30

Het gaat goed met violist André Rieu. De violist zou volgens Weekend 34 panden in Maastricht hebben. Een vastgoedbaas is Rieu zeker, maar 34 panden gaat wellicht wat ver.

Uit de jaarverslagen van de BV’s van de violist blijkt dat de Zuid-Limburse violist zijn zaakjes aardig op de rit heeft. De overkoepelende BV van Rieu, de André Rieu Productions Holding BV is grootaandeelhouder in een aantal kleinere BV’s. Eén daarvan heeft de weinig verhullende naam André Rieu Productions Onroerend Goed BV.

Vastgoedimperium

Uit het jaarverslag van die afzonderlijke BV blijkt geen wereldschokkend vastgoedimperium. Al zijn de drie miljoen aan vaste activa van het bedrijf, ongetwijfeld goed voor een paar mooie Maastrichtse pandjes.

Op de holding zelf heeft Rieu ook al een heel aantal pandjes in Maastricht staan. Uit de jaarrekening van 2011 opgevraagd door Quote, blijkt dat hij in ieder geval drie panden aan het Lage Kanaaldijk en een pand aan de Ursilinenweg, de hoofdvestiging van André Rieu’s BV’s. De wijk aan de zuidwestkant van Maastricht aan de Maas is dus aardig in bezit van de violist.

Kasteel de Torentjes

Ook worden drie panden op industrieterrein Withuisveld als onderpand gebruikt voor een hypothecaire lening van de BV’s van Rieu. Hij zit naast zijn eigen ‘Kasteel de Torentjes’ dus aardig in de pandjes in de Zuid-Limburgse stad.

De gevierde violist kampt met een forse schuld uit 2008 toen hij flink moest afschrijven op zijn decors. Het gaat nu dus wel weer wat beter met de ‘vastgoedbaas’. In 2011 zag hij in ieder geval ruimte om de enige aandeelhouder van de Andre Rieu Productions Holding BV een dividend te geven van 3,2 miljoen euro. Die enige aandeelhouder is Rieu zelf.