Economie

Polen overspoeld door Oost-Europeanen

04-03-2013 18:10

Polen wordt overspoeld door Oekraïners. Dat schrijft de Poolse krant Rzeczpospolita vandaag. Ironisch genoeg zijn er niet genoeg Polen meer in Polen.

Werk dat Nederlanders niet willen opknappen. Daar laten we Polen voor invliegen. Daar blijken mensen dan vervolgens last van te hebben. Zoveel last dat er zelfs een meldpunt voor komt.

Invasie

Ook in Polen heeft men nu te maken met een invasie uit het oosten. Bijna 250.000 Oekrainers zijn het afgelopen jaar de EU-grens overgestoken. Hier echter geen meldpunt voor mensen uit het Oosten. Ze zijn bittere noodzaak.

De emigratie van 2 miljoen Polen naar het westen en de daling van het geboortecijfer doen de Poolse bevolking dalen. Maar iemand moet het werk doen in Polen doen wat we in Nederland door Polen laat opknappen. Daar heeft Polen dus zijn eigen Oost-Europeanen voor: Oekraïners.

Onderbuik

Polen heeft de Oekraïners hard nodig. Uit een rapport van Energy-Europe Foundation blijkt dat de bevolking met 2,5 miljoen krimpt als er geen extra immigranten naar het Oost-Europese land komen.

Oekraïners verhuizen naar Polen, Polen verhuizen naar Nederland. Kom er maar in met de onderbuik-reacties.