Business

Peter Verhaar bant Halsema op twitter

06-02-2013 12:41

Peter Verhaar, adviseur van SNS Reaal, heeft geen zin meer om met Femke Halsema, adviseur bij ASN, een dochter van SNS, in discussie te gaan op Twitter. ‘Ik heb haar geband’, zegt hij tegen ThePostOnline.

De ruzie tussen de twee adviseurs speelt al een tijdje. Verhaar verwijt Halsema dat ze goede sier maakt met de resultaten van een duurzame bank, terwijl op de balans van ASN een hypotheeklening van SNS ter waarde van 5 miljard staat.

Schuldeiser

Vanochtend memoreerde de oud-bankier er weer aan. Halsema reageerde daarop: ‘Je velt een oordeel over dochter ASN terwijl je je verbindt aan moederbank & vervolgens bonussen verdedigt.’

Verhaar laat desgevraagd aan ThePostOnline weten: ‘Ik heb hier geen zin. Ik vertel een nare boodschap, maar die wil ze kennelijk niet horen. Ik heb het te druk om me hier druk over te maken. Als Dijsselbloem de obligatiehouders – waar ASN er eentje van is – niet had gered, dan hadden ze achteraan gestaan als schuldeiser. Dat mag ik toch zeggen?’

SNS

Halsema vindt dat Verhaar medeverantwoordelijk is voor de puinhoop bij SNS en zich rekenschap moet geven van zijn positie. ‘Omdat jij ASN steeds aanvalt op de gevolgen van het wangedrag van SNS, waaraan je zelf verbonden bent’. schrijft ze.