TPOok!

 
avatar
   
Business

Quote 500: toen Quoteje nog een Quote was

Tags: ,

Toen de kleine Quote nog een grote Quote was, keek hij niet op een feestje van 350.000 euro meer of minder. Maar sinds in tijdschriftenland een koude investeerderswind waait en de adverteerders het laten afweten, moet het journaille het op de jaarlijkse Quote500 doen met een Brandt Bock-biertje in de Freddie-brouwerij. En waar is Bram?

‘Ooit liepen we rond met gouden kogelvestvrije vesten en ging je de deur niet uit zonder dat je een portie zeebanket in de wc had gekotst’, sombert een redactielid van het rijkeluiskeffertje onder de maandbladen. ‘En stond je opeens bij het urinoir naast een van de 500 rijkste mannen van Nederland.’

Marcel Boekhoorn
Toegegeven, de dames lieten zich toen ook amper zien, maar wat waren het een mooie tijden. Zelfs Bram M. laat het dit jaar afweten. Die moet toch meer dan de minimale 50 miljoen euro zwart op een rekening buiten Nederland hebben staan?

De aanwezige cameralieden in de Amsterdamse Heineken Experience speurden naar bekende multimiljonairs in het wild, maar het banksaldo op de opheffingsborrel van dagblad De Pers overtrof (dankzij miljardair Marcel Boekhoorn) de girorekening van de hier aanwezigen. Alleen John Leliveld deed nog zijn best en gooide er twee smartlappen uit. ‘Er wil echt niemand in de Quote’, galmde hij de lege zaal in. Klopt, als je om je heen keek. Gelukkig hebben de gebroeders Koole een proces aangespannen om niet in het rijkenlijstje te worden opgenomen. Daar weten ze bij Quote wel raad mee.

Vrouwelijke nummer één
‘Heb ik een zaak, of heeft de zaak mij?’, kweelde John Leliveld onverdroten verder. Nou, hij staat in de nieuwe goudkleurige Quote, dus dat zal wel goedkomen met John. En met dat maandblad dat vanaf de Singel parmantig de stad inkijkt, want de inhoud (en daar gaat het toch om, lieve lezertjes met financiële aspiraties) stelt niet teleur. Nu met Rotterdamse toppers (20 miljoen volstaat) en een vrouwelijke nummer één.

Volgend jaar vier ton en een koffer kaviaar, hoofdredactrice Mirjam van den Broeke.

Komt het allemaal goed met Bram en het feestje.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.