Zorgen over schuldencrisis wat naar de achtergrond, beurzen toch in de min

10-10-2012 12:44

De Europese beurzen lieten woensdag voor de derde dag op rij verliezen zien. Beleggers bleven terughoudend door de verslechterde economische vooruitzichten en de vrees voor tegenvallende bedrijfsresultaten.

“Er gebeurt per saldo niet zo veel op de beurzen en de omzetten zijn erg laag. De zorgen over de schuldencrisis in de eurozone lijken wat naar de achtergrond te verdwijnen nu het er naar uitziet dat Griekenland het volgende deel van noodhulp zal ontvangen. De aandacht richt zich in de komende weken op de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de kwartaalresultaten, waarbij vooral zal worden gelet op de vooruitzichten van de bedrijven”, aldus beleggingsadviseur Erwin Blok van Hof Hoorneman Bankiers.

Steun aan Spanje
De hoofdgraadmeter in Madrid ging 1 procent achteruit. Ook liep de Spaanse 10-jarige rente op tot 5,9 procent. De stijging heeft te maken met een aantal veilingen van staatsleningen deze maand en met de onzekerheid over het al dan niet aanvragen van noodsteun door het noodlijdende land.

AEX
Verffabrikant AkzoNobel was de grootste daler in de AEX met een min van 1,4 procent. Sterkste stijgers waren telecomconcern KPN en staalbedrijf ArcelorMittal met plussen van 1,1 en 1 procent.