Business

Time Warner vaart wel bij populariteit HBO

26-04-2018 15:00

NEW YORK (ANP/RTR) – Time Warner heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met onder meer de betaaltelevisiekanalen van HBO. Het aantal abonnees dikte verder aan en de totale winst van het Amerikaanse media- en entertainmentconcern, dat op het punt staat overgenomen te worden door telecomgigant AT&T, ging omhoog.

Onder de streep hield Time Warner ruim 1,6 miljard dollar (1,3 miljard euro) over, tegen een nettowinst van 1,4 miljard dollar een jaar eerder. De omzet dikte daarbij met 3 procent aan tot 8 miljard dollar.

Een titel die bij HBO momenteel veel kijkers trekt is Westworld. Time Warner, dat verder eigenaar is van onder meer nieuwszender CNN, is tevens erg in zijn nopjes met het succes van de series The Alienist en The Last O.G. die ook op kanalen van het concern te zien zijn. Een film die het goed is Ready Player One. Vooral in China is dat een kaskraker.

Met de beoogde overname van Time Warner is overigens een bedrag van circa 85 miljard dollar gemoeid. De deal is nog geen uitgemaakte zaak, omdat de plannen nog op mededingingsbezwaren stuiten. De twee bedrijven proberen momenteel via de rechter af te dwingen dat zij alsnog samen verder mogen gaan.