Business

Stevige omzetgroei voor Amazon

26-04-2018 22:43

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) – Amazon heeft de omzet afgelopen kwartaal flink zien groeien. Dat meldde het webwinkelbedrijf donderdag nabeurs in een handelsbericht. De onderneming profiteerde van een flinke stijging van het aantal onlineshoppers en een grotere vraag naar zijn clouddiensten.

Amazon rapporteerde een omzetgroei van 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 51 miljard dollar. De winst van de onderneming steeg in het kwartaal dat eind maart eindigde tot 1,6 miljard dollar. De resultaten van Amazon werden goed ontvangen. Het aandeel stond fors hoger in de zogenoemde nabeurshandel.

Amazon ligt de laatste tijd overigens flink onder vuur van de Amerikaanse president Donald Trump. Die beschuldigt het concern van oneerlijke concurrentie, omdat het onvoldoende zou betalen aan de Amerikaanse postdienst voor zijn pakketbezorgingen en kleine winkeliers in de Verenigde Staten zou schaden. Beleggers zijn momenteel vooral nieuwsgierig naar geluiden van topman Jef Bezos hoe hij deze ,,politieke schade'' kan beperken.