avatar
   
Economie

Emirates koopt veertig Boeings

Tags:

DUBAI (ANP/BLOOMBERG ) - De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Emirates, heeft aan het begin van de luchtvaartshow in Dubai veertig toestellen van het type Boeing 787 10X besteld. Daar zou bijna 13 miljard euro mee zijn gemoeid.

De tweejaarlijkse luchtvaartshow van Dubai is van start gegaan. De heerser over het emiraat, sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum, heeft de show zondag geopend. Op de vijf dagen die de luchtvaartbeurs telt, bieden 1200 partijen hun waar aan, meldde Gulf News. Twee jaar geleden werd op deze show voor 32 miljard euro aan contracten getekend.

De show wordt overschaduwd door de opgelaaide conflicten in de regio. Die worden vooral veroorzaakt door wrijvingen tussen de Arabische Golfstaten en het 150 kilometer van Dubai verwijderd liggende Iran.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.