avatar
   
Economie

‘Vrijgezellen’ China winkelen voor miljarden

Tags:

SHANGHAI (ANP) - De 'Vrijgezellendag' in China, 11 november, heeft weer voor een recordomzet op internet gezorgd. De Chinese handelsgigant op internet Alibaba heeft zaterdag laten weten dat er voor 25,4 miljard dollar (21,7 miljard euro) op internet is verkocht. Het maakt van de Chinese 'winkelfeestdag' de grootste dag voor 'e-commerce' en de meest intensieve winkeldag waar dan ook.

Bezorgers van pakketten krijgen het in China buitengewoon druk in de komende dagen. Ze moeten zeker anderhalf miljard pakketjes gaan bezorgen. Volgens de vicevoorzitter en medeoprichter van de handelsonderneming Alibaba, Joseph Tsai, is de 24 uur van de Vrijgezellendag een periode ,,waarin winkelen een sport en amusement is''.

Dat de consumenten elk jaar weer meer inslaan komt volgens Tsai door het het stijgen van de koopkracht van de naar schatting 300 miljoen Chinezen uit de groep van middeninkomens.

Vrijgezellendag is begin jaren negentig ontstaan op de Chinese universiteiten waar singles hun vrijgezellenbestaan wilden vieren. Het is uitgegroeid tot een winkelfestijn.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.