avatar
   
Economie

‘ILT keihard over transporteur Brinkman ‘

Tags:

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft geen goed woord over voor de werkwijze van Brinkman Trans Holland uit Emmen, een van de transporteurs voor IKEA. Dat blijkt volgens de FNV uit inspectierapporten die in handen zijn van de vakbond.

De ILT constateert zware overtredingen, aldus de bond. Zo houdt het bedrijf nauwelijks gegevens bij over rij- en rusttijden van chauffeurs. Waar dat wel gebeurt, zijn zware overtredingen te zien. Ook rijdt het bedrijf zonder transportvergunningen en is er sprake van schijnzelfstandigheid. Verder laat Brinkman volgens de FNV illegale cabotageritten uitvoeren, dat zijn ritten tussen twee punten binnen het ene land maar uitgevoerd door een bedrijf uit een ander land.

,,Als wij alle overtredingen van het bedrijf naast de boetecatalogus van de ILT leggen, zien we voor bijna een miljoen euro aan overtredingen", zegt een woordvoerder van de bond.

Brinkman moest eerder dit jaar van de rechter drie ontslagen medewerkers weer in dienst nemen en met terugwerkende kracht loon uitbetalen. Volgens de FNV waren de drie eruit gewerkt omdat ze lid waren van de vakbond en omdat ze opkwamen voor hun rechten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.